Προφίλ

Από την Παροικία και 7 χιλιόμετρα δυτικά, κοντά στο μοναστήρι Χριστός στο δάσος (ή Άγιος Αρσένιος) υπάρχει ένα μέρος γνωστό σαν «Πεταλούδες» ένα ειδυλλιακό τοπίο με πυκνή βλάστηση και άφθονο πηγαίο νερό, χάρη στο οποίο αναπτύχθηκαν δέντρα εκατοντάδων χρόνων. Πρόκειται για ένα αξιοθέατο της Πάρου πραγματικής φυσικής ομορφιάς.

Η περιοχή είναι ένα πάρκο με μονοπάτια και σκαλιά για να κάνουν τον περίπατό σας πιο εύκολο και άνετο. Υπάρχει ένα μικρό αντίτιμο εισόδου αλλά αξίζει για τη δροσιά και την ησυχία που σου προσφέρει.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και τον Σεπτέμβριο, πολυάριθμα σμήνη από πεταλούδες, του είδους Euplagia quadripunctaria ή Jersey tiger moth, εγκαθίστανται στα φυλλώματα και στους κορμούς των δένδρων που τους καλύπτουν οι κισσοί. Εάν είστε τυχεροί και τις αντικρίσετε να πετούν, το θέαμα είναι φανταστικό, γιατί το χρώμα κάτω από τα φτερά τους είναι έντονο κόκκινο, σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα τους που είναι σκοτεινό.

Ωράριο & Εισητήριο

Ανοικτά καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00

H τιμή του εισιτηρίου είναι 3,50€ για ενήλικες και δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Εγκαταστάσεις

Στο χώρο μας υπάρχει καφετέρια, παιδική χαρά, και μαγαζί αναμνηστικών τα οποία λειτουργούν ανεξάρτητα από την είσοδο για τον βιότοπο.

Fun Fact

Στην αρχαία Ελλάδα οι πεταλούδες ονομάζονταν ψυχές, γιατί οι πρόγονοί μας πίστευαν ότι οι πεταλούδες είναι ψυχές νεκρών. Για τον λόγο αυτό , ο βιότοπος ,σε όλους τους παλιούς χάρτες της Πάρου αλλά ακόμα και σήμερα αναφέρεται σαν Ψυχοπιανά, ο τόπος που πιάνει ψυχές – μαζεύει πεταλούδες).

Μενού